Apotheek – Apotheekhoudende huisartsenpraktijk Slagharen – Slagharen
Header afbeelding
Anton Geerdesplein 6 7776 BD Slagharen Tel:0523-681506 / 0523-208363 Spoed 0523-681950

Apotheek

Werkzaamheden in de apotheek

In de apotheek zijn er per dag 3 of 4 assistentes aan het werk. De assistentes verdelen onderling het werk. Mensen aan de balie worden geholpen maar ook achter de schermen wordt er veel werk verricht zoals medicatie bestellen, binnen gekomen medicatie opruimen, noteren in het systeem, herhaalrecepten verwerken, de artsen adviseren over welke medicatie voorradig is, telefoon beantwoorden enz. Veel van deze werkzaamheden zijn niet zichtbaar voor u als patiënt of eigenlijk klant. De apotheek kent een complex proces en er moet met heel veel wet en regelgeving rekening worden gehouden. Daarom duurt het soms wat langer voordat u uw medicatie kan meenemen.

 

Herhaalmedicatie

Het is niet meer mogelijk om uw herhaalmedicatie via de receptenlijn te bestellen. In vervolg kan dit via de mail: recept@gezondheidsspectrum.nl (onder vermelding van uw naam en geboortedatum), via het patiënten portaal of via de ‘Uw zorg online’ app.

Proactieve herhaalservice

Wanneer u chronische medicatie gebruikt, wordt u overgezet op onze proactieve herhaalservice. Uw chronische herhaalmedicatie wordt dan automatisch voor u aangevraagd zonder dat u hier zelf iets voor hoeft te doen. Het heeft als voordeel voor u dat uw medicatie vaak wel leverbaar is omdat het ruim van tevoren doorgegeven wordt aan de groothandel en heeft als voordeel voor ons dat we beter vooruit kunnen kijken wat we nodig hebben aan medicatie.

Vragen? Aarzel dan niet en neem contact op met onze apotheek.

 

Medicatie uitgifte automaat

De medicatie uitgifte automaat is een handige manier om uw medicatie op ieder gewenst tijdstip op te halen. Wanneer uw medicatie in de automaat is gelegd, ontvangt u een sms’je welke 3 dagen geldig is. Binnen drie dagen kunt u uw medicatie ophalen door de pincode, welke in de sms staat, in te toetsen op het scherm. Het is een eenvoudig en gebruiksvriendelijk apparaat welke stap voor stap instructies geeft. Mocht u het toch ingewikkeld vinden, dan staan onze assistentes voor u klaar om het de eerste keer met u samen te doen.

Ons medicatie uitgifte automaat is inmiddels ook voorzien van een pinapparaat, zodat u, ook als u moet bijbetalen, dit per pin kan doen en niet achteraf met een factuur.

Wenst u gebruik te maken van de medicatie uitgifte automaat? Dan kunt u een mail sturen naar medicatieautomaat@gezondheidsspectrum.nl. Vergeet niet uw mobiele telefoonnummer te vermelden.

 

Zelfzorg artikelen

De apotheek heeft een klein assortiment met zelfzorgartikelen te koop zoals paracetamol, vitamine pillen, zalfjes e.d. Bij vragen zijn onze apothekersassistentes beschikbaar om u van het juiste advies te voorzien. Het voordeel is dat wanneer u zelfzorgartikelen in de apotheek koopt, de assistentes direct kan controleren of dit een wisselwerking heeft met uw eventuele medicatiegebruik.

 

Automatische incasso

Indien u medicatie krijgt voorgeschreven welke niet rechtstreeks wordt vergoed door uw zorgverzekering, is deze voor eigen rekening. U kunt ervoor kiezen om deze betaling te voldoen via onze automatische incasso.

Door dit formulier in te vullen, geeft u ons toestemming om uw toekomstige facturen te incasseren.

Het ingevulde formulier kan ingeleverd worden bij de balie of opgestuurd worden per post of via de mail.